HANDLE, NYTE OG OPPDAGE

Handelsliv på nye Økern

Handel, er en viktig forutsetning for å skape en levende by 7 dager i uka. Økern kommer til å bli et handels- og opplevelsessentrum i Hovinbyen, med svært enkel tilgjengelighet fra alle side av Oslo by.

En oppblomstring i nordisk og norsk matkultur finner sted i Oslo i dag, og dette blir også et sentralt satsingsområde for nye Økern.

OPPDAGE

Mote, sport og livsstil

Økern skal være lanseringsstedet for ny nordisk mote. Handelsgatene vil huse spennende samling av internasjonale, nasjonale og regionale og lokale merkevarer og butikker, og vil introdusere helt nye konsepter for det norske markedet. Med varer som spenner fra klassisk kvalitet til siste trender innenfor mote, sport og livsstil, vil Osloboere bli møtt med en helt ny handelsopplevelse i byen.

NYTE

Mat og drikke

Mat & drikke spiller en stadig viktigere rolle i vårt samfunn og danner grunnlag for en viktig sosial arena. På Økern skal det skapes et handelssentrum med mange små, spesialiserte butikker, lokale kolonialer og faghandlere på mat og drikke. Det etableres samtidig flere restaurantgater med serveringstilbud som vendes ut mot t-banen og torgene. Her vil det vokse frem en komplett matdestinasjon, som tilbyr alt fra ny internasjonal gatemat, klassiske kafeer og bakerier, til kaffebarer- og mat-, vin- og cocktailbarer. 

En oppblomstring i nordisk og norsk matkultur finner sted i Oslo i dag, og dette blir et sentralt fokusområde for Økern bysentrum. Det nordiske kjøkkenet er nå blitt velkjent utenfor Nordens grenser og har markert seg på det gastronomiske verdenskartet. Det fremmer vår felles matkultur og bygger på egenskaper fra vår region; ren, god, enkel, trygg mat med høy etisk standard. Dette ønsker vi at skal være fundamentet for en ny smeltedigel for matopplevelser på Økern.

HANDLE

Hjem og interiør — både nytt og til gjenbruk

På Økern og i Oslo vil det være mange nyetablerte familier, par og single på utkikk etter alt som skal til for å skape trivelig atmosfære og god utnyttelse av rommene sine.

Hjem og interiør vil være et av flere satsingsområder for nisjebutikker i gatebildet. Man skal få inspirasjon og stylingidéer som reflekterer en funksjonell, urban og bærekraftig livsstil. Finne et bredt spekter av merkevarer og produkter innen design og de siste kolleksjonene innen møbel og interiør tilpasset enhver stil og boform. Få tak i det nyeste innen elektronikk og teknologi, og selvfølgelig alle andre elementer som gir et hjem personlighet. Det vil være bokhandlere, vintagebutikker og ikke minst reperasjonskonsepter som ivaretar tingene våre over tid. Alt skal være i en langsiktig tankesett og gjenbruksverdien i alle produkter som omsettes på Økern skal være høy.