HANDLE, NYTE OG OPPDAGE

Nytt nordisk handelssentrum

Handel, i kombinasjon med servering og opplevelser, er viktige bærebjelker for å skape et attraktivt og levende sentrum, også på kveldstid og i helgene. 

Økern skal bli et livlig handelssentrum og bymarkedsplass for Hovinbyen, nordøstlige Oslo Sentrum og hele Oslo regionen. Det nye urbane handlesenteret vil representere en fremtidsrettet tilnærming til handel i byen med fokus på utadrettethet, grønn mobilitet og kollektiv tilgjengelighet.

Handelsarealene vil ligge i nær tilknytning til Økern t-banestasjon, der det etableres et bymessig torg og gågate med et pulserende restaurant- og kafémiljø. Det nye handelssenteret vil være lett tilgjengelig for de som reiser kollektivt, sykler og går, og med korte avstander til boligområdene i Hovinbyen. 

Økern Sentrum vil syde av liv hele døgnet med matopplevelser, aktiviteter og shopping.  Senteret vil fokusere på tre hovedtemaer: nordiske konsepter innen mat & drikke, mote & livsstil og hjem & interiør. Noe for alle.

OPPDAGE

Mote, sport og livsstil

Økern skal være lanseringsstedet for ny nordisk mote. Senteret vil huse en spennende samling av internasjonale, nasjonale og regionale og lokale merkevarer og butikker, og vil introdusere helt nye konsepter for det norske markedet. Med varer som spenner fra klassisk kvalitet til siste trender innenfor mote, sport og livsstil, vil Osloboere bli møtt med en helt ny handelsopplevelse.

NYTE

Mat og drikke


Mat & drikke spiller en stadig viktigere rolle i vårt samfunn og danner grunnlag for en viktig sosial arena. På Økern vil det etableres en lang restaurantgate som vendes ut mot t-banen og torget. Her vil det vokse frem en komplett matdestinasjon, som tilbyr alt fra ny internasjonal gatemat, klassiske kafeer og bakerier, til kaffebarer- og mat-, vin- og cocktailbarer.

En oppblomstring i nordisk og Norsk matkultur finner sted i Oslo i dag og dette blir et sentralt fokusområde for Økern handelsenter. Det nordiske kjøkkenet er nå blitt velkjent utenfor Nordens grenser og har markert seg på det gastronomiske verdenskartet. Det fremmer vår felles matkultur og bygger på egenskaper fra vår region; ren, god, enkel, trygg mat med høy etisk standard.  Dette ønsker vi at skal være fundamentet for en ny smeltedigel for matopplevelser på Økern.

HANDLE

Hjem og interiør

På Økern og i Oslo vil det være mange nyetablerte familier, par og single på utkikk etter alt som skal til for å skape trivelig atmosfære og god utnyttelse av rommene sine.

Hjem og interiør vil være et satsingsområde i det nye handelshuset. Inspirasjon og stylingidéer som reflekterer en funksjonell, urban og bærekraftig livsstil. Et bredt spekter av merkevarer og produkter innen design og siste kolleksjoner innen møbel og interiør tilpasset enhver stil og boform. Det nyeste innen elektronikk og data. Og selvfølgelig alle andre elementer som gir et hjem personlighet, vil man finne på Økern.

SENTERET PÅ ØKERN BLIR TIL

Handelshuset på Økern

Det nye handelshuset vil bli et landemerke både når det gjelder arkitektur, design og butikksammensettning. Det vil tilby cirka 155 butikker, spisesteder og servicetilbud i en åpen og inviterende bystruktur med romslige uteområder som skaper en innbydende møteplass og handelsdestinasjon. 

Arkitekturen vil holde en høy internasjonal standard med god takhøyde i fasaden og åpne atrium. I første etasje vil butikker og restauranter være åpne mot torg- og gater.  I utformingen av handelshuset har man sett til det nye nordiske for inspirasjon for å skape en tydelig identitet med det særegne nordiske som et gjennomgående uttrykk. Grønne lunger bringer naturen nærmere og gjør den til en integrert del av byen. 

Bærekraftige materialer og byggeteknikk vil sikre at prosjektet miljøsertifiseres som BREEAM Excellent, og senteret vil sertifiseres i henhold til miljøledelsessystemet ISO14001.