OPPLEV ØKERN

Et urbant opplevelsesområde

Økern skal etableres som en ny del av Oslo sentrum, med unike kvaliteter som vil fungere som en destinasjon i seg selv. Her har du nærhet til gode urbane opplevelser både i naturen, handelssenteret, folkebadet, kulturtilbudet og ikke minst: gode byrom og møteplasser for alle.

Økern Sentrum vil bli selve navet i Hovinbyen, og vil forme og forandre Oslo, i tråd med vekststrategien for Oslo kommune: «Oslo mot 2030: Smart, trygg, grønn» og “Vår by, vår fremtid: Oslo mot 2040”. Det vil bli tilrettelagt for et levende byliv med attraktive, grønne og naturlige urbane strukturer.

BYNATUR PÅ ØKERN

Urban natur og møteplasser

Nye Økern vil by på en åpen og inviterende bystruktur med romslige utendørs områder. På tak og uteområder blir det grønne strukturer som bringer naturen nærmere og gjør den til en integrert del av byen. Nærheten til Tusenårsparken og nye grøntområder i Hovinbyen vil bidra til sunnere og rikere miljø. 

Økern blir det naturlige samlingspunkt for folk som bor og besøker bydelen. I tilknytning til handelshuset blir det opparbeidet et torg med lekeplasser, cafétilbud og generøse sitteområder som tilrettelegger for sosialt samvær. Her vil det være aktivitet og torghandel også utenom senterets åpningstid.  Økern skal bli et sted der du har lyst til å møte venner og familie eller bare koble av og nyte den urbane naturen.

ØKERN BAD

Badeland og folkebad

Realiseringen av folkebadet på Økern vil gi Oslos befolkning et sårt tiltrengt nytt badetilbud i sentrum. Oslo har underdekning av svømmeanlegg, og ingen helårs badeanlegg for barn. 

I hjertet av Oslo blir folkebadet et tilbud for hele byen. Målet er å skape et flerfunksjonelt tilbud med godt integrerte innslag av barnevennlige badeland elementer. I tillegg vil det være innslag for både unge, voksne og eldre.

BYLIV & KULTURLIV

Bibliotek, kino & bylivsopplevelser

Alle møteplasser og allmenne byrom på Økern vil bli aktivisert for å berike hele Hovinbyen. Det jobbes for å etablere en moderne og ny bydelsfilial av Deichmanske bibliotek for Groruddalen, samt et nytt kinotilbud i denne delen av byen og med aktivisering av hele bygulvet. Vi ønsker å koble kulturtilbudene mot kulturnæringsarenaen i Kabelgata og skape et eget kulturmarked for hele Oslo. 

ØKERN SENTRUM

Aktiviteter og handel

Mat- og drikkeopplevelser blir en del av handelshusets hovedsatsing. I tillegg etableres aktivitetstilbud som eksempelvis treningsstudio, yoga og velværetilbud, som vil gi enda flere grunner til å dra til Økern Sentrum.