OPPLEV ØKERN

Et urbant opplevelsesområde

Alle vi som bor i Oslo ønsker et bredt sosialt tilbud. Nye Økern vil by på en åpen og inviterende bystruktur med et bredt spekter av opplevelser innenfor kultur, underholdning, spisesteder, handel og hyggelige møteplasser inne og ute. Nye Økern kommer til å bli en by i full aktivitet. 

Økern Sentrum planlegger for Kino, Teater og Scener.

BYNATUR PÅ ØKERN

Urban natur og møteplasser

Nye Økern vil by på en åpen og inviterende bystruktur med romslige utendørsområder. På tak og uteområder blir det grønne strukturer som bringer naturen nærmere og gjør den til en integrert del av byen. Nærheten til Tusenårsparken og nye grøntområder i Hovinbyen vil bidra til sunnere og rikere miljø. 

Økern blir det naturlige samlingspunkt for folk som bor i og besøker bydelen. Det blir opparbeidet flere torg med lekeplasser, cafétilbud og generøse sitteområder som tilrettelegger for sosialt samvær. Her vil det være aktivitet og torghandel. Økern skal bli et sted der du har lyst til å møte venner og familie eller bare koble av og nyte den urbane naturen.

BYLIV & KULTURLIV

Bibliotek, kino & bylivsopplevelser

Alle møteplasser og allmenne byrom på Økern vil bli aktivisert for å berike hele Hovinbyen. Det jobbes for å etablere en ny og moderne bydelsfilial av Deichmanske bibliotek for Groruddalen, samt et nytt kinotilbud i denne delen av byen og med aktivisering av hele bygulvet. Vi ønsker å koble kulturtilbudene mot kulturnæringsarenaen i Kabelgata og skape et eget kulturmarked for hele Oslo. 

ØKERN SENTRUM

Aktiviteter og handel

Mat- og drikkeopplevelser blir en del av handelssentrumets hovedsatsing. I tillegg etableres aktivitetstilbud som eksempelvis treningsstudio, yoga og velværetilbud, som vil gi enda flere grunner til å dra til Økern Sentrum.